neljapäev, 16. aprill 2009

käisid külas

.
Esmaspäeval, 13. aprillil, väisas Leisu koolimaja rõõmus seltskond inimesi. Projekti "Väinamere sõlg" raames külastasid Hiiumaa seltsimaju inimesed Lääne-, Saare- ja Hiiumaalt. Tutvuti majaga ja kuulati Agapäeotsa seltsi esindajat, kes rääkis noore seltsi tegemistest ja plaanidest.
.

esmaspäev, 13. aprill 2009

kohmetunud sõrmedega

.
Täna armsast Leisu koolimajast mööda sõites märkasin infotahvli juures kivil istumas noormeest sülearvutiga. Nojah, meil on ju wifi-leviala, mõtlesin. Kuid järgmine mõte ei olnud enam nii helge.

Miks peab istuma see mees kivil sõrmed külmetamas? Pöörasin auto ringi, et küsida, kas saan ta majja lasta, et oleks võimalik vajalik töö soojas ära teha. Selleks korraks oli nooruk juba oma asjadega valmis saanud. Kuid kummitama jäi mõte, et on see meie maja korraldus ikka nii hea või peaks siin pead kokku panema ja mõtlema, kuidas külmetavad inimesed saaksid soojas toas oma asjad aetud?
.

laupäev, 11. aprill 2009

meil on lootust!

.
Nüüd on siis ametlikult teada antud, et Agapäeotsa seltsi 2 projektitaotlust on LEADER programmist toetust saamas. Vähemalt on Hiidlaste Koostöökogu komisjon nii otsustanud. Rahuldatud projektitaotluste nimekirjaga võib tutvuda koostöökogu kodulehel.

Veelkord tänu vapratele emadele, kes oma laste kõrvalt meie projektid valmis tegid!

Nüüd see töö siis algab. See tähendab, et kõigepealt tuleb leida rahastusvõimalus ning siis taotlus PRIA-sse sisse viia ning maksimaalselt 90 tööpäeva jooksul on oodata lõplikku rahastamisotsust. Selline on köögipool.

Väikelapsi loodame Leisu koolimajas esialgsete plaanide kohaselt näha juba sügisel.
.

neljapäev, 9. aprill 2009

toimus külakoosolek

.
Emmaste vallavalitsusel on hea komme korra aastas kevadeti erinevates piirkondades külakoosolekud kokku kutsuda. Nii ka tänavu. Leisu koolimajja kogunes teisipäeval 7. aprillil Agapäeotsa inimesi 15-ringis. Kohale olid tulnud need, kellel midagi südamel või kes valmis kohalikes asjades kaasa rääkima. Vaatamata elektrikatkestuse tõttu tekkinud küttesüsteemi rikkest põhjustatud külmadele ruumidele, jätkus juttu pea paariks tunniks.

Kõigepealt kõneles vallavanem aasta jooksul toimunust ning jagas selgitusi käesoleva aasta plaanide kohta. Majanduslangus on meie edukale vallale ka oma jälje jätnud ning sellest tulenevalt tuleb mitmeski kohas kokkuhoiupoliitikat ajada. See puudutab ka valla teede korrashoidu, vallalehe ilmumissagedust ning heakorratöid.

Muu hulgas võeti koosolekul osalejate poolt sõna teemadel:
Nurste postkontori säilimine ja selle sulgemise vastu allkirjade kogumine (koguti 71 allkirja);
Mänspäe küla ühe elamu tuleohtlik seisukord;
Haldusreform Hiiumaal;
ATV-dega sõitmine rannaaladel, pinnase kahjustamine;
Tänavavalgustus Leisu bussipeatuses pimedal ajal;
Vanamõisa külla teetruup, et vesi põldudelt ära juhtida;
Haldreka tee seisukord;
Haldreka endise sigala saatus;
Sinima bussipaviljon ei sobi pikemaks kauplusauto ootamiseks külmal ajal

Külaseltsi esindaja tutvustas seltsi senist tegevust ja plaanitavaid projekte.
Arutati ka Leisu koolimaja ruumide kasutamist tulevikus, kui planeeritav lapsehoiuteenus peaks majas käivituma. Nimelt on seni kasutatud samu ruume paar korda kuus eakate kooskäimisel. Laiali mindi siiski lootuses, et kõigile majas ruumi jätkub.

Täiendage, kui midagi ununes ...

.

laupäev, 4. aprill 2009

Tehtud!

.
Talgud peetud, talgusupp söödud.

Sai postkontori esine märksa kenamaks. Tööd jätkub meile muidugi aastateks. Aga nüüd on kena vaadata küll.

vaade vaba



Peale suurt rassimist ootas talgulisi kaetud laud Leisu koolimajas. Tublid kokad olid armastusega tummise hernesupi keetnud.

Tänud osavõtjatele ja supikeetjatele! Tegime maailma jälle natuke paremaks ;)


Järgmine aasta jälle!