esmaspäev, 28. september 2009

Meie esimene MIHKLILAAT

.

Möödunud laupäeval pidasime Leisu kooli juures järjekordset laadapäeva. Kuigi kõik ei läinud plaanipäraselt ja ette tuli mitmeid viperusi, võime täna rahulolevatena tagasi vaadata - üritus läks korda!

Olgu kuidas on, aga teist kohta, kust saaks Hiiumaal kasvatatud mahedat köögivilja, puuvilja, kohalike perenaiste hoidiseid, värsket õunamahla, vasikaliha, kitsejuustu, kohupiima, kodukanamune, taimetoitu ja lambalihasuppi, maitsvaid küpsetisi ja veel väga palju muud head ja ilusat osta - ei ole ju saare peal mujal kusagil!

Tõele au andes läks käsitöömüüjatel seekord äri kehvemini, kui suvisel laadal. See on ka mõistetav - turistid on Mihklipäevaks saarelt ära sõitnud ja jõulukinke veel ei varuta. Aga teadagi, külmal ajal käsitööline mitte ei noruta nurgas, vaid valmistub järgmiseks suveks :)

Kohalik konstaabel politseiautoga ja hoidiste näitus maitsmisevõimalusega kinnitasid tõsiasja, et kõige eest ei pea laadal raha välja käima. Tutvustati ka Õnnepanga ideed - vahetada heategusid.

Mis laada korraldajate meele rõõmsaks tegi?

  • ilm oli kuiv ja taevas selge. Vihma korral oleksime pidanud sisse kolima, kuid 20 müüjat koolimajja mahutada oleks olnud tõeline kunst!
  • eelmise laada korraldajatega liitus hulk inimesi, kelle abiga oli tunduvalt kergem koormat kanda! Aitäh Raja, Elgi, Tambet, Jaan, Aleksei - õigel ajal, õiges kohas!
  • müüjaid oli rohkelt ja kaup oli hea! Paistab, et inimesed on omatoodangu müümise mõttega kaasa tulnud. Loodame, et ka vee rohkem ostjaid tee üles leiavad!

Tõrvatilgad meepotis:

  • Laata tutvustav artikkel lehes ei ilmunud.
  • Kohale ei jõudnud võimendustehnika ja õunamahlapress.
  • Ostjaid oli vähem, kui me lootsime.
  • Loterii ja kohviku tulu, mis oli mõeldud päevahoiu projekti jaoks, oli tagasihoidlik.

Et aga rõõmsamates värvides lõpetada, tuleb endale siinkohal kinnitada - tegijal juhtub mõndagi! Õppisime jälle, kuidas järgmine kord paremini teha. Ja silme ees on pilt pisikesest suvi otsa tegutsevast turust Leisu kooli kõrval, kust laupäeviti värsket kodusaare toitu osta saaks... ja muidugi traditsiooniliselt Leisu Mihklilaadast!

.

kolmapäev, 23. september 2009

Külalisi valgamaalt

.

Täna käis Agapäeotsa seltsil külas 26 inimest Valgamaa kodukandist. Leisu koolimajas istuti kohvilaua ümber ning vahetati kogemusi pea 1,5 tundi. Emmaste valda tutvustas meie vallavanem Tiit Veersalu, Agapäeotsa kultuuri- ja ajaloost andis ülevaate Kristi Ugam.

Tundus, et külalised jäid rahule ning lisaks küllakutsele Valgamaale lubati ka meie tegemistel blogi kaudu silm peal hoida.

.

Agapäeotsa MIHKLILAAT

Laupäeval, 26.septembril 2009

kell 10.00 – 14.00

LEISU koolimaja juures


· OOTAME AIASAADUSTE, OMATOODANGU JA KÄSITÖÖ PAKKUJAID!

· Võimalik on osta Mereliiva talu kartulit (4kr kg), porgandit (10 kr kg) ja peeti (10kr kg). (Soovitavalt ette tellimisel)

· Kohapeal on võimalik valmistada mahla kaasavõetud õuntest (tellija taarasse)!

LISAKS:

· LOTERII Leisu laste päevahoiu käivitamise heaks.

· LAADAKOHVIK

· SÜGISANDIDE NÄITUS - kui sul on hiigelsuuri, tibatillukesi või haruldasi aiasaaduseid, tule näita ka teistele!

· HOIDISTE DEGUSTEERIMINE ja RETSEPTIDE ANDMINE – ootame kõiki perenaisi omavalmistatud hoidistega osalema! Jaga teistega oma pere traditsioonilisi või erilisi retsepte.


LAATA PUUDUTAV INFO ja müüjate registreerimine, õunamahla- ja juurviljasoovidest teadaandmine telefonil: 53976898 või 4697446 (Raima Kariste)

laupäev, 19. september 2009

Arengukava koostamine jätkub

.

Eile, 18. septembril toimus Leisu koolimajas Agapäeotsa arengukava koostamise 2. koosolek. Vaatamata sellele, et oli reede õhtu, oli kohale tulnud 20 inimest. Esindatud oli 11 küla.

Alustuseks vaadati üle eelmise korra rühmatööde tulemused - piirkonna tugevused ja nõrkused. Seejärel leidis iga kohalviibinu enda jaoks 5 kõige valusamat probleemi piirkonnas ja pani need tähtsuse järjekorda. Sellest valmib tulevikus koondtabel.

Lõpuks sõnastati kolmes grupis veel tulevikuvisiooni. Meie lennukatest ideedest tuleb Viktor Rõbtšenkol nüüd midagi kõikehõlmavat kokku kirjutada. Jõudu talle selleks!

Järgmine arengukava koosolek toimub reedel 23. oktoobril kell 18.30. Oleme lõpuks jõudnud arenguni st hakkame rääkima sellest, millisena oma kodukanti tulevikus näha tahame.

.

teisipäev, 15. september 2009

Arengukava areneb

.

TEADE


Agapäeotsa arengukava koostamise 2. koosolek toimub 18. septembril kell 18.30 Leisu koolimajas.


Teemaks on seekord piirkonna hetkeolukord.


Agapäeotsa arengukava saab olema osa valla arengukavast - tule ja räägi kaasa!


Sinu arvamus ja osavõtt on tähtis!


Siin on ankeet kuhu saad kirjutada oma mõtted hetkeseisust ja ettepanekud arengu kohta. Selle võib täidetuna postitada meiliaadressil agapaeots@gmail.com või paberkandjal Nurste kauplusesse.

.

neljapäev, 10. september 2009

Agapäeots Hiiumaa hariduskaardile

.

TÕN-i õpibuss saabus täpselt lubatud ajal ning kohe oli Leisu koolimaja esine plats sagimist täis. Peale õpihuviliste oli kohal ka ETV reporter, nii et homme hommikustes Terevisiooni uudistes on lootust ka väikest intervjuud näha. Uudist saab vaadata siit.


Kõige populaarsemaks osutusid kreeka ja prantsuse keele kursused. Eks näis, milliseid keeli käesolev õppeaasta vana koolimaja seinte vahele toob.


Kõik kes on huvitatud mõne eelpoolnimetatud keele õppimisest või mõne muu oskuse omandamisest, andke aga julgelt teada seltsi meiliaadressil agapaeots@gmail.com. Rohkem infot TÕN-i ehk täiskasvanud õppija nädala kohta leiate Tuuru kodulehelt

.

esmaspäev, 7. september 2009

õpibuss peatub Leisus 9.septembril!

.


10.30 – 11.30 peatub õpibuss Leisu koolimaja juures.

Soovid teha tutvust soome, inglise, prantsuse, kreeka, vene, rootsi või hollandi keelega ja seda siinsamas Leisus?

Tule kohale ja anna enda huvist märku!

Oled geograafia, reisi või kultuurihuviline? Liitu klubiga ja tule kuulama või räägi oma kogemustest!



.