esmaspäev, 28. september 2009

Meie esimene MIHKLILAAT

.

Möödunud laupäeval pidasime Leisu kooli juures järjekordset laadapäeva. Kuigi kõik ei läinud plaanipäraselt ja ette tuli mitmeid viperusi, võime täna rahulolevatena tagasi vaadata - üritus läks korda!

Olgu kuidas on, aga teist kohta, kust saaks Hiiumaal kasvatatud mahedat köögivilja, puuvilja, kohalike perenaiste hoidiseid, värsket õunamahla, vasikaliha, kitsejuustu, kohupiima, kodukanamune, taimetoitu ja lambalihasuppi, maitsvaid küpsetisi ja veel väga palju muud head ja ilusat osta - ei ole ju saare peal mujal kusagil!

Tõele au andes läks käsitöömüüjatel seekord äri kehvemini, kui suvisel laadal. See on ka mõistetav - turistid on Mihklipäevaks saarelt ära sõitnud ja jõulukinke veel ei varuta. Aga teadagi, külmal ajal käsitööline mitte ei noruta nurgas, vaid valmistub järgmiseks suveks :)

Kohalik konstaabel politseiautoga ja hoidiste näitus maitsmisevõimalusega kinnitasid tõsiasja, et kõige eest ei pea laadal raha välja käima. Tutvustati ka Õnnepanga ideed - vahetada heategusid.

Mis laada korraldajate meele rõõmsaks tegi?

  • ilm oli kuiv ja taevas selge. Vihma korral oleksime pidanud sisse kolima, kuid 20 müüjat koolimajja mahutada oleks olnud tõeline kunst!
  • eelmise laada korraldajatega liitus hulk inimesi, kelle abiga oli tunduvalt kergem koormat kanda! Aitäh Raja, Elgi, Tambet, Jaan, Aleksei - õigel ajal, õiges kohas!
  • müüjaid oli rohkelt ja kaup oli hea! Paistab, et inimesed on omatoodangu müümise mõttega kaasa tulnud. Loodame, et ka vee rohkem ostjaid tee üles leiavad!

Tõrvatilgad meepotis:

  • Laata tutvustav artikkel lehes ei ilmunud.
  • Kohale ei jõudnud võimendustehnika ja õunamahlapress.
  • Ostjaid oli vähem, kui me lootsime.
  • Loterii ja kohviku tulu, mis oli mõeldud päevahoiu projekti jaoks, oli tagasihoidlik.

Et aga rõõmsamates värvides lõpetada, tuleb endale siinkohal kinnitada - tegijal juhtub mõndagi! Õppisime jälle, kuidas järgmine kord paremini teha. Ja silme ees on pilt pisikesest suvi otsa tegutsevast turust Leisu kooli kõrval, kust laupäeviti värsket kodusaare toitu osta saaks... ja muidugi traditsiooniliselt Leisu Mihklilaadast!

.

Kommentaare ei ole: