teisipäev, 30. detsember 2008

Hiigeltuulepark Hiiumaale?

.

Hei-hoo, kena aastalõpuaega kõigile!

Esiteks, siin on Jaan Ugami artikkel, mida võib küll süüdistada emotsionaalsuses (mis mõnele meeldib, mõnele mitte), ent mida oodata, kui inimestelt küsimata võib nende kodude lähedusse kerkida hiiglaslikke tiibadega tegelasi, mille olemasolu nii ehk naa endast tunda annab, kasvõi siis visuaalselt...



(kujundanud Eesti Disaini Stuudio OÜ)

...sest ega sellised kõrged tiibadega asjad pole mingid väikesed asjad, neid näeb üle metsade ja põldude ja nõnda edasi. Jajaa: neid on juba kõikjal maailmas, aga KAS ja KUI OHTRALT PEAKS NEID OLEMA HIIUMAAL? Kes peaks selle üle otsutama? Kas kohalikelt inimestelt, kes neid päevast päeva nägema hakkavad, ei tulekski arvamust küsida?



Kaart: Käina valla olulise ruumilise mõjuga objekti (Käina tuuleelektrijaam) asukoha valiku üldplaneering teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise programmist (koostanud Hendrikson & Ko, http://www.kaina.hiiumaa.ee/avalikud dokumendid.).

Pikka juttu ei tule praegu, aga kes tahaks HIIDTUULEPARGI VASTU allkirju koguda see võtku ühendust Kodukant Hiiumaaga: kodukanthiiumaa@gmail.com või telefonil 566554859. Allkirju saab praegu anda: Nurste postkontoris, Käina ujulas, Käina raamatukogus, Hiiumaa Ametikooli raamatukogus, Palade looduskaitsekeskuses, Kohvikus Gahwa, Kärdlas, Tuuru majas, Kärdlas ja Pildikojas. Enne lugege see Jaan Ugami artikkel ka läbi. Ja peale seda soovitan lugeda ka seda ja seda artiklit.

AGA SOE SOOVITUS ON: mõelge südamega - keegi pole öelnudki, et hiidlased progressi kardaks, ent 250 sajameetrist monstrumit on siiski pisut liiga palju...


.

Kommentaare ei ole: