teisipäev, 7. oktoober 2008

Agapäeotsa esimene projekt


MTÜ Agapäeotsa Seltsi juhatuse liige Alice võttis ette Kohaliku Omaalgatuse Programmi projekti kirjutamise
, juhuu!

Järgnevalt mõned read otse projektist:

Projekti üldine eesmärk:
Piirkonna heakorra ja visuaalse pildi parandamine, kuna praegu on seal postkastid erinevates kohtades ja erineva väljanägemisega, osad väga lagunenud ja katkised. Projekti abiga paranevad postivahetuse tingimused ja tulevad juurde infotahvlid igakülgse info paremaks edastamiseks, kuna tänapäeva autode ajastul on postkastide juures peatumine ja posti võtmine peaaegu ainuke koht, kus inimene ka autost väljub. Istepinkide olemasolu võimaldab vanematel inimestel jalga puhata ja omavahel suhelda. Projekti abiga süveneb ka kohaliku elanikkonna ja omavalitsuse vaheline koostöö.
Postakastid paigutatakse Haldreka teeotsa ja Haldi bussipeatusesse, viimase külge tuleb ka Eesti Posti kirjakast. Haldreka teeotsas on esimene külg teadetetahvli ülesannetes, tagumisel küljel asuvad postkastid. Mõlemale alusele tulevad ka külade nimed: Haldreka - Kitsa, Haldi. Istumispingid paigaldatakse aluste lähedusse.

Projekti otsesed eesmärgid:
Postkastide aluste tellimine, ühesuguste postkastide ostmine, postkastide aluste paigaldamine, istepinkide paigaldamine. Kogu tegevuse juures on oluline kohalike elanike koostöö, sest postakstide paigaldamiseks tuleb teha ka omaltpoolt midagi: aidata ettevalmistada platse ning osaleda omaosalusega postkastide ostmisel.

Kasusaajad (kes, mis osas):
1. Seltsi liikmed – esimene koostöö projekt, uued kogemused; oma olemasolu teavitamine ümbruskonnas, aitab kaasa uute liikmete liitumisele; ettevalmistumine järgmisteks, suuremateks projektideks piirkonna elu-olu parandamisel;
2. Piirkonna elanikud – näevad uusi ja ilusaid postkastide alused-infotahvleid, saavad aru koostöö vajalikkusest; soovivad osaleda edaspidistes projektides, et aidata kaasa elukvaliteedi paranemisele oma kodukohas ja selleks astuvad seltsi liikmeks;
3. Teiste piirkondade elanikud, Hiiumaa elanikud – ilusad postkastide alused aitavad veelgi kaasa Emmaste kui heakorrast hooliva valla mainele, tekib soov samalaadselt tegutseda ka mujal piirkondades.

Projekti partnerid:
Projekti partneriteks on kohalikud elanikud ja Emmaste Vallavalitsus, kes lubab paigutada postkastid ja istepingid oma maale ning hooldab hiljem postkastide ümbrusi.

Projektis ettenähtud tegevused, tulemused:
1. Postkastide-infotahvlite tellimine ja valmistamine, paigaldamine – olemas on paraja suurusega ja ilmastikukindlad postkastide alused, hea võimalus info edastamiseks.
2. Istepinkide valmistamine, paigaldamine – asuvad aluste läheduses, hea inimestel jalga puhata ja omavahel suhelda.

Projekti jätkusuutlikkuse kirjeldus:
MTÜ Agapäeotsa Selts püüab antud projektiga teadvustada lähiümbruse elanikele oma tegutsemitahet piirkonna elu-olu arendamiseks ning loodab nende kaasamisele. Sellele projektile järgnevad järgmised samalaadsed väiksemad ettevõtmised kohapeal, seda vastavalt elanike poolt öeldud vajadustele. Lisaks on plaanis alustada projektide kirjutamisega Leisu seltsimajas suuremate ümberkorralduste tegemiseks (küttesüsteemi uuendamine), hetkel on pooleli lepingu vormistamine Emmaste vallaga, kes annab maja seltsile pikemaajalisele rendile. Agapäe piirkonnas elab u 300 püsielanikku, suur osakaal on noortel peredel (kohapeal asuvad kaks suuremat plastiettevõtet tööandjatena) ja lapsi sünnib iga aastaga juurde.

- - -

Loodame siis parimat!

Kommentaare ei ole: